Onze Visie


Ieder kind staat bij ons centraal, ieder kind moet kunnen ontwikkelen op zijn/haar tempo. We werken vanuit de interesses van ieder kind en spelen hierop in. Ieder kind heeft zijn eigen persoonlijkheid en voorzien daarom verschillende soorten spelaanbod, zodat ieder kind de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen op zijn eigen manier. Onze activiteiten worden steeds in thema uitgewerkt (vb, seizoenen, kerst, sinterklaas,…) De leefruimte is ook ingericht in ‘hoekjes’ met verschillende mogelijkheden. Eén om tot rust te komen, één om te ontdekken, één om creatief te zijn, één om te bewegen,…

We proberen er voor te zorgen om de kindjes zoveel mogelijk buiten te laten spelen. Want buitenlucht is goed voor iedereen!


We willen de kindjes iets bijleren en gaan goed gedrag belonen en ongewenst gedrag bestraffen. De kindjes zitten in één groep en leren zo omgaan met verschillende leeftijden/ origines/ karakters,… Op deze manier leren de ‘oudere’ kindjes zorg dragen voor de kleintjes en leren op hun beurt de ‘kleintjes’ veel bij van de oudste.


We hebben een apart hoekje voor de allerkleinste zodat ze steeds veilig en wel zichzelf kunnen ontwikkelen.


We creëren een huiselijke sfeer vol met structuur en routine in onze opvang zodat de kindjes een houvast hebben. De 2 vaste begeleiders zorgen dan ook voor een familiale sfeer waar kindjes zich veilig en geborgen kunnen voelen. Ze geven alle dagen het beste van zichzelf en doen de job met veel liefde zodat de kindjes zich snel ‘thuis’ voelen. Er mogen steeds foto’s meegebracht worden van de familie om aan onze familie muur te hangen, dit zorgt voor een vertrouwde omgeving.


We proberen van jongs af aan een ritme te krijgen in hun dagindeling, zo bereiden we hen stilletjes aan voor op de grote stap ‘naar school gaan’.

 

Wanneer we een thema uitwerken proberen we dit op verschillende manieren te doen. Hier enkele voorbeeldjes:

  • Liedjes en rijmpjes
  • Boekjes lezen
  • Knutselen
  • Bewegings activiteiten


Via deze weg bereiden we hen voor op de kleuterschool.


Gezonde voeding staat bij ons voorop. Er wordt dagelijks vers en seizoensgebonden gekookt. De menu hangt maandelijks uit in de inkom van de opvang. Ook in het heen en weer boekje kan je terug vinden wat je kindje heeft gegeten.


Wanneer je kindje nog melk krijgt beschikken wij over de nodige kennis om deze te bereiden. Ook als het kindje borstvoeding krijgt hebben wij de middelen om deze goed te bewaren en te bereiden.


Allergieën en voedingsintoleranties worden steeds meegedeeld aan de begeleidsters, steeds wordt er hiervan een doktersattest verwacht. We bespreken dan samen om het kind aangepaste voeding toe te dienen.


We vinden de communicatie tussen u als ouder en wij als verzorgsters heel belangrijk. Jullie zijn de nummer één als het gaat over hun opvoeding, daarom is het van groot belang dat veranderingen telkens worden besproken met ons. Zodat wij ook hierop kunnen inspelen. (Vb: overgang flesvoeding naar vaste voeding, zindelijkheidstraining,…) Een goede samenwerking is daarom belangrijk.